zondag 17 oktober 2010

Pop-up kaartZoals jullie weten, vind ik het erg leuk om eens iets anders te maken dan een standaard-kaart. Ben in een gekke bui geweest en heb heel wat 'gekke' kaarten gemaakt, waaronder deze pop-up kaart. Het is erg simpel om te maken, al ziet dat er misschien niet zo uit. Ik heb twee stukken witte cardstock gebruikt en één stuk designpapier van Basic Grey (Cappella). Door het designpapier op een bepaalde manier te snijden en te vouwen en vast te plakken aan het cardstock, kun je de kaart open schuiven, zodat de tekst zichtbaar wordt. Het afdrukje is van Fairy Doodles en heb ik ingekleurd met Derwent-potloden. De tekststempel is van Artemio. Ik heb een hapje uit de kaart geponsd met een rondjespons. In het cardstock heb ik een eyelet bevestigd met de crop-a-dile. Ik heb een bruin lintje door de eyelet gehaald, zodat je de kaart gemakkelijk kunt schuiven. Ik vond de kaart eigenlijk erg kaal, maar veel plaats voor frutsels was er niet. Daarom heb ik alleen twee randjes geponsd met de randenpons van Martha Stewart en deze aan de zijkanten geplakt (het is de achterkant van het designpapier). Nu breekt de kaart wat en vind ik hem af.

3 opmerkingen:

 1. Such a really sweet pop-up-card Sanne!
  The image is so cute.
  Hugs from Germany
  Swantje x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Sanne, wat een super mooie kaart! Een leuk idee, want ik werk ook met kinderen. Maar ik ben precies niet zo creatief als jij... Ik heb de kaart thuis al verscheidene keren proberen te maken, maar het lukt me echt niet! Zou je aub de werkwijze op de één of andere manier willen doorgeven of een website geven waar de werkwijze wordt uitgelegd... Alvast bedankt! Veel plezier nog met het maken van mooie kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Steffi, deze kaart maakte ik meer dan 3 jaar geleden. Ik heb echt geen idee meer hoe ik dit gedaan heb. Ik geloof dat ik destijds een filmpje op YouTube vond met de uitleg. Even zoeken op 'Pop-up card/kaart'.

   Liefs Sanne

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!