donderdag 28 oktober 2010

Mijn eerste Kerstkaarten!Pffff... Het heeft even geduurd hoor, het was even door de zure appel heenbijten, maar hier zijn ze dan: mijn eerste Kerstkaarten! En ik ben er apetrots op! Ik had bij Colien op haar blog een heel leuk modelletje gezien en ik had gevraagd of ze mij een keer een workshopje wilde geven. Vandaag kwam ze langs en hebben we dit modelletje gemaakt met Kerstpapier. Ik heb het Kerstpapier en afdrukjes al een hele poos startklaar liggen, maar telkens begin ik toch weer aan wat anders. Ik hoop dat ons scrapmiddagje me een beetje heeft geinspireerd en gemotiveerd om door te gaan met de Kerstkaarten, anders moet ik straks heel wat mensen teleurstellen met een gekochte kaart. Ik heb twee kaarten tegelijk gemaakt: een rode en een groene. Het designpapier dat ik gebruikt heb, komt allemaal uit de serie Jovial van Basic Grey. Bij het rode cardstock heb ik de rode kanten van het papier gebruikt, bij het groene cardstock heb ik de groene kanten van het papier gebruikt. De rest van de kaart heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Bij beide kaarten heb ik afdrukjes gebruikt van Eline Pellinkhof. Deze heb ik ingekleurd met Derwent-potloden. Op de voorkant heb ik een tekststempel gebruikt van Eline Pellinkhof. Deze heb ik uitgesneden met nestabilities en de cuttlebug. Ik heb hem op een stukje cardstock geplakt, die ook is uitgesneden met nestabilities. In de binnenkant van de kaart heb ik een label gestopt. Hier heb ik ook een tekststempel van Eline Pellinkhof op gestempeld. In het label heb ik een eyelet gemaakt met de crop-a-dile. Op die manier kon ik er een lintje aan bevestigen, zodat je het label gemakkelijk uit de kaart kunt halen. Om de kaart af te maken, heb ik een Kerstster uitgestanst met de cuttlebug. Dit heb ik gedaan met een mal van Marianne Design. In het midden heb ik een Kerstgroen steentje geplakt. De kaart kun je dichtstrikken met een lint. Door de bepaalde delen open te klappen, komt de binnenkant van de kaart tevoorschijn. Ik vind de kaart heel leuk geworden, maar het kostte veel tijd om deze twee kaarten te maken. Als ik al mijn kaarten op deze manier ga maken, ben ik met Pasen nog niet klaar, denk ik. De andere Kerstkaarten worden dus wat eenvoudiger. Ik ben vooral erg tevreden over het designpapier dat ik heb gebruikt. Heb nog wat van dit designpapier over voor de volgende kaarten, maar daarna stap ik over (met pijn in mijn hart) naar de blokjes die ik ook nog thuis heb liggen (die zijn ook mooi hoor). Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van de kaarten vinden! Colien, heel erg bedankt voor dit ontzettend leuke idee! Ik heb een gezellige en inspirerende middag gehad!

6 opmerkingen:

 1. Wat een werkje !!! supermooi en mega geslaagd !
  groetjes,
  martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn prachtig geworden!
  Geen dank, zo doen we leuke ideeën bij elkaar op, toch?! Het was weer erg 'n gezellig en productief middagje. En ik heb weer leuke afdrukjes van jou gekregen, waar ik weer erg blij mee ben.
  De mijne zijn ook af, ook het SOL-kaartje in kerstversie. Foto's komen morgen op mijn blog...

  grtz. Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een leuke kerstkaarten heb je al gemaakt, het is ook echt schitterend papier.

  gr, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal geweldig geworden je kerstkaartjes.
  Er staan er nog zoveel op mijn verlanglijstje om te maken,met deze er bij zijn het er nog meer.
  Heel leuk modelletje geworden,apart.
  Daar hou ik van.

  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sanne,

  Meid wat een mooie kerstkaarten zeg, wat een werk maar dan heb je ook wel wat.
  Hier is de klad een beetje in het kaarten maken gekomen ,mijn trouwe scrapmaatje (merit) heeft het heel druk met school en dan komt er bij mij ook niet zoveel uit,(vind het altijd vervelend om dan heerlijk te gaan zitten met al mijn rommeltjes en zij zit achter de boeken)misschien in het weekend en hopelijk komt de inspiratie dan ook snel terug want die is ook ver te zoeken. dit is niets!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooie kaartjes! Ook ik heb er nog een boel te maken...pff..ach we komen er wel ;-)
  xxDebbie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!