donderdag 14 oktober 2010

Poezie-album


Tja, als je juffrouw bent, krijg je ze regelmatig in je handen gestopt: poezie-albums. Zelf vind ik het geweldig om de versjes van mijn oude juffen en meesters nog eens te lezen en dus vind ik dat ik het niet kan maken om geen versje in de albums van mijn 'eigen kinderen' te schrijven. En vandaag was het weer zo ver: Lizzy uit groep 3 vroeg of ik in haar poezie-album wilde schrijven. Dus ik ben vanavond toch nog maar achter de knutseltafel gekropen. Want als scrap-verslaafde plak je natuurlijk niet maar wat stickertjes naast je versje (ik vond het ook altijd leuk als mijn juffen en meesters er een beetje werk van maakten). We zijn in de klas nu bezig over de herfst en laat ik nu toevallig gisteren een scrapblok bij de Kruidvat hebben gehaald, helemaal in het thema van herfst en kabouters. Maar ik heb geen kabouterstempel en een herfst-Magnoliaatje vond ik niet zo gepast. Dus op de computer een kabouter-kleurplaat gezocht en deze uitgeprint en ingekleurd met Derwent-potloden. Deze heb ik op de designpapiertjes van de Kruidvat geplakt. Nog een versje erbij (in groep-3-letters natuurlijk, dus nog niet aan elkaar) en dat is nu net altijd het lastige. De meeste poezieversjes zijn zo verschrikkelijk ouderwets, dat de kinderen niet eens weten wat ze lezen. En ik wil wel iets schrijven wat bij het kind en mij past. Deze vond ik erg leuk (weet niet of jullie het goed kunnen lezen). Heb verder niks meer op de bladzijden geplakt. Wilde eerst nog wat bloemetjes doen, maar dan wordt het zo'n dikke bladzijde. Heb het dus maar eenvoudig gelaten. Ik ben benieuwd wat Lizzy ervan vindt. Ik ben bang dat de volgende week 24 andere kinderen met hun poezie-album aan mijn bureau staan...


Ps. Sorry voor de slechte foto... Het is al laat en het licht hier thuis is dan niet alles meer. Wil de poezie-album morgen weer mee naar school nemen en als het morgenvroeg licht wordt, ben ik al lang richting school vertrokken. Jullie moeten het dus met deze doen.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor je reactie op mijn blog Sanne...maar de kaart waarop je reageerde is gewoon uit eigen hand en het is een dubbele kaart met het papier erop alzijnde een envelop.

    ennuh leuke blog heb je !!

    diana

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!