zaterdag 17 november 2012

Zie ginds komt de stoomboot...


Jaaaa, vandaag is het eindelijk zover! Sinterklaas is weer in het land. Ik hou zo van dit feest en vind het eeuwig zonde dat we het niet meer vieren. Elk jaar denk ik weer even terug aan 'vroeger': de grappige surprises (en gedichten) die Zwarte Piet voor alle grote mensen had gemaakt (en de grappen die ik vaak nog niet begreep), met z'n allen gourmetten aan het kleine salontafeltje van opa en oma en Sesamstraat kijken op 5 december op de verjaardag van de buurjongen. Ik kijk uit naar een tijd dat we het weer gaan vieren. Gelukkig krijg ik op school nog iets mee van deze gezellige, spannende en drukke tijd. Al zijn de kinderen in groep 6 er niet meer zoveel mee bezig. We doen op 5 december wel surprise. Ik moet nodig aan de slag. Vorig weekend maakte ik een krans. Die kan vandaag aan de deur worden opgehangen. Ik heb een krans beplakt met kruidnoten en snoepgoed. Mijn vinger zat ook even vast. Op die plek zit nu een brandblaar. Ik heb meteen nog een krans gemaakt. Die hangt straks bij papa en mama aan de deur. Een derde krans zit er niet meer in. Yuri heeft al het snoepgoed opgegeten...


Ik wens jullie allemaal fijne dagen en vergeet vanavond niet je schoen te zetten! Ik heb vandaag een leuke dag voor de boeg. Vanavond heb ik een date met mijn Yuri en daarna feest bij Colien. Gezellig! En lieve Didy, een hele fijne verjaardag gewenst!

21 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee, die mooie krans! Mijn zoontje is nu twee en begint het enigszins te begrijpen. Dus ik zit zometeen met worstebroodjes op de bank naar de intocht te kijken, en ben al de hele ochtend in de weer met kleurplaten en sinterklaasliedjes. Vindt het stiekem nog 10x leuker dan mijn zoontje, haha, ssst, niet verklappen!
    groetjes Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooh dat is een leuk idee zeg!
    Moet ik even onthouden voor volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jee, das een leuk idee.....(oh, ik kom al inde stemming, begin spontaan te rijmen)
    Je krans is SUPER leuk!
    Gezellig he, deze tijd.
    Ik heb nog 1 (van de 3) kind die helemaal opgaat in deze tijd, laatste keer, want volgend jaar zit ze in groep 5, dan gaan wij ook beginnen met surprises en gedichten. Op dit moment zit ze voor de tv, en JAAAAAA, ze ziet "hem", (oh oh, wat een spanning!)
    Even een kado tip voor jou (voor Yuri), een snoep-pot MET slot erop ;-)
    Fijn weekend, liefs, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat de krans steeds kaler wordt want wie kan al dat lekkers nu weerstaan?????? Sinterklaas moet echt in ere gehouden worden, ook ik heb er de leukste herinneringen aan! Maar ja, het is toch het leukst met kleintjes die er nog heilig in geloven en dat duurt helaas steeds korter...geniet dus maar op school Sanne!!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooo wat leuk gedaan. Wij hebben helaas dit jaar voor t eerst geen gelovigen meer in huis. Wij gaan nu ook lootjes trekken en gedichten maken. Maar ik mis nu toch wel een beetje de spanning van de kids in huis en trouw iedere avond t sinterklaas journaal kijken enzo...... Maar we houden 5 december wel in ere.
    Geniet op school van de gezellige sfeer en een fijn weekend.
    Groetjes Fieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke krans heb je gemaakt Sanne, maar je gelooft nooit wat ik vanmorgen heb gedaan. Precies, al staat hij bij mij hier op tafel, met een kaars erin. Zal hem vanmiddag op mijn blog zetten. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat super origineel Sanne om zo een krans te maken, ik vind hem super geworden. Een hele fijne dag vandaag en eh ik zal mijn schoen zetten vanavond wie weet wat ik morgenochtend vind.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker! En leuk! Mijn krans is ook (eindelijk) af, hij gaat vandaag richting de aanstaande ouders.... Veel plezier met je date en tot later!
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sjee Sanne, wat geweldig leuk gemaakt, zo. Supersss..... En joh.. groep 6 er niet zo mee bezig???? Dat lijkt maar zo... Hier kwam de vraag al of ze vanavond de schoen mag zetten. hihihihi, ach vooruit dan. Morgenmiddag hier in Drunen naar de intocht en daarna lekker warme chocomel als we thuis komen. Blijft leuk, ook voor mama's

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk zeg! Ben alleen benieuwd waar die andere helft van de S is gebleven hahaha

    groetjes, Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een supermooie krans en wat een leuk idee! Bedankt voor je mooie kaartje en lieve verjaardag wensen.

    Liefs, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie en originele krans! Staat prachtig op jullie deur. Wat leuk dat je er ook een maakte voor je ouders en dat Yuri al het snoep op at... goh, lijkt mijn Rob wel, ook zo'n snoeperd!
    Ik heb groep 4, de Sint zenuwen gieren al flink door de keeltjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. OOh wat staat dat gezellig zo!!
    Groetjes Nicolet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuk idee om een Sint-krans te maken! Staat erg leuk op je deur en dus binnenkort ook aan de deur van je ouders. Pijnlijk dat je vastzat, knutselen is soms een heel gevaarlijke hobby (ik heb wel eens flink in mijn vinger gesneden tijdens het snijden van papier...). Ik geniet ook op en top van Sint, ik ben al aan het aftellen! Het is mijn favoriete feestdag. Voor de kids op mijn werk is het ook reuze leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw, wat een top idee!
    Vind het ook altijd zo'n leuke periode. De hele week al het sinterklaasjournaal gevolgd, moest vandaag werken maar lekker met alle cliënten (volwassenen) ouderwets Sinterklaas gekeken. ;)
    Liefs Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldig! Wat een leuk idee, een Sintkrans vol lekkers! En wat staat ie mooi op jullie voordeur. Ben benieuwd of Yuri het voor elkaar krijgt om hier nog snoepjes vanaf te krijgen om op te eten ;)
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuke krans met strooigoed Sanne.....dat zal bij kinderen wel in de smaak vallen
    groetjes
    Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Geweldig wat een leuke en lekkere krans!! Echt heel origineel!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oooooooh wat is ie moooooooi! Echt heel erg leuk!

    Groetjes,
    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het is zo een gezellige sfeer met Sinterklaasjournaal, schoenkadootjes, vol-verwachting-kloppende-harten, lekkernijen. Daar past deze super leuke krans helemaal bij. Mooi gemaakt, Sanne! Veel plezier met de kids op school

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!