maandag 12 maart 2012

What to do with an old book?


Wat kun je doen met een oud boek? Je kunt hem weggooien, op Marktplaats verkopen, uitlenen... Maar je kunt er ook een mooie bloem van maken. De bloem stond in het boek van Eline's Winterhuis en ik vond hem wel leuk om te maken voor de nieuwe challenge van The Ribbon Reel Challenge Blog. Daar hadden ze de volgende inspiratiefoto:


Wat is het leuk om zo'n bloem te maken zeg! Je bent er wel een tijdje mee zoet hoor, al die blaadjes vouwen. Maar dan heb je ook wat. Ik heb de bloem op een tak geplakt. In het midden van de bloem heb ik een houten knoop geplakt. Op de tag heb ik een poststempel van Marianne Design geplaatst. De tag heb ik met een touw aan een glazen flesje geknoopt. De bloem staat nu op het toilet. Hopelijk verwelkt hij niet. Ik ben bezig met nog een bloem, en nog een, en nog een... Ze zijn zo leuk om cadeau te doen, dus mama heeft er ook wel een verdiend. Van haar heb ik kleine vogelhuisjes gehad, die ga ik ook nog pimpen. Evenals mijn eigen voederhuisjes. Werk genoeg dus. Eerst maar even wat leuke spulletjes scoren op de beurs komende zaterdag!

Deze creatie doet mee aan de volgende challenges:
- The Ribbon Reel Challenge Blog - Newsprint

14 opmerkingen:

 1. Ziet er supertof uit! Ik heb hier een heel uit woordenboek staan, uit 18...zoveel. Daar maak ik ook wel eens bloemen mee, ik vind het altijd mooi!
  Erg leuk cadeautje!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Sanne,

  wat een idee zeg! Prachtig gedaan. En inderdaad, verwelken doen ze niet gauw. Ik heb nu gesuikerde roosjes in de wc staan. Verwelken ook niet, maar deze zijn wel heel leuk om cadeau te geven. Origineler dan een namaakbloem, he??

  Groetjes,

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf! Ziet er echt leuk uit zo in dat vaasje!

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt, zeg! Erg leuk en origineel, want elke krant is anders, dus ook elke bloem :) Gezellig dat jullie zaterdag naar de beurs gaan. Wij gaan ook met ons freubelmutsen-clubje. Wie weet treffen we elkaar, dat zou leuk zijn!
  grtz.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke bloem! En ook echt een leuk idee om met een oud boek/ oude krant te werken, dat is geeft echt een mooi "vintage" resultaat. Leuk dat je nog vogelhuisjes gaat pimpen, ik heb dat gisteren voor het eerst gedaan (zie voor het resultaat mijn blog) en ik moet zeggen... dat is ERRUG verslavend, zo leuk! groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele mooie bloem. Het staat mooi rustig, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi geworden!!
  Groetjes,
  Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er erg leuk uit Sanne!
  Waar een oud boek wel niet goed voor is.
  Jammer dat mijn verjaardag nog zo lang duurt.. haha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This is beautiful Sanne, what a great way to use old book pages. Thanks for joining us at The Ribbon Reel this week!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuk Sanne! Ik vond de bloem ook al zo leuk om te maken en zeker voor herhaling vatbaar!

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooi gemaakt Sanne, en wat is het samen met het flesje en de label een mooi geheel! En deze bloem kan jaaaaren mee:)

  Groetjes, Marijke en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaaf Sanne, daar wil ik wel een hele bos van ontvangen!
  Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!