zondag 11 november 2012

Monchou-taart


Hoi Iza, wat gezellig dat je er bent! Het is een beetje rustig hier. Op mijn blog, bedoel ik. Achter de schermen werk ik druk aan allerlei projectjes, maar ik mag, kan of wil ze nog niet laten zien. In de loop van de week zal ik het één en ander laten zien. Tot die tijd moeten jullie het doen met een zelfgemaakte taart (ja taart, geen kaart). Het is een monchou-taart, gemaakt voor ons bezoek. Absoluut mijn favoriet! Willen jullie het recept? Bij deze:

Nodig:
- 150 gram boter (margarine)
- 175 gram biscuitjes (ik heb maria-koekjes gebruikt, maar met bastogne-koekjes is nog lekkerder, denk ik)
- 150 gram basterdsuiker
- 200 gram monchou
- 500 ml slagroom
- 1 blik vlaaivulling (kersen)
- bakpapier
- springvorm
- mixer

Kruimel de koekjes. Ik doe dit altijd in een (schone) vaatdoek, maar met een keukenmachine gaat het makkelijker denk ik. Bij mij blijven de kruimels te grof, waardoor de bodem niet goed lukt. Smelt de boter in een pannetje. Doe de koekjes bij de gesmolten boter en meng alles goed. Doe de koekjes dan in de springvorm en druk de bodem van je taart goed aan met een lepel. Mix de basterdsuiker met de monchou. Klop ook de slagroom. Doe dit apart van de basterdsuiker en de mochou, anders mislukt je hele taart. Als de slagroom geklopt is, doe je deze bij de basterdsuiker en de monchou. Schep alles even door (niet met de mixer, anders klop je de slagroom kapot, ik spreek uit ervaring). Doe het geheel bovenop je taartbodem. Als laatste doe je de taartvulling er nog bovenop. Even in de koelkast en smullen maar.

Dit recept is van mama, niet doorvertellen dus! Op internet heb ik vele variaties gevonden, maar ik hou het bij deze. Hij is verrukkelijk! Gelukkig kreeg het bezoek niet alles op en heb ik vanavond (en morgen) nog een stukje. Volgens opa kan dat geen kwaad bij mij ;-)

Ik wens jullie nog een hele fijne zondagavond. Ik leg naald en draad even aan de kant en ga met Yuri een filmpje kijken.

15 opmerkingen:

  1. Zo, dat ziet er heer-lijk uit. Zo smaakt hij vast ook, lekker genieten! Jammer dat we je projectjes nog niet mogen zien, we wachten geduldig af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hoor! En met bastognekoekjes is deze taart ook erg lekker, jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker uit zeg! Dank je wel voor het recept, ik ben as vrijdag jarig. Misschien ga ik dat eens uitproberen :)

    groetjes, Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmm... ziet er lekker uit!
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm, monchou is erg lekker. Ik had voor vandaag appel/notentaart en Schwartzwalder kirch gemaakt. Voor de kids nog choco-cupcakes gebakken die ze zelf mochten versieren. De derde taart hoefde ik niet te maken, want Rolf had een Brabantse broeder gehaald. 't Was tenslotte ook zijn feestje :) Ik kom snel even het cardstock ophalen, hoor!
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mij een heerlijk stukje nostalgie want vroeger maakte ik hem regelmatig idd met bastognekoeken, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm yummie!!

    Liefs, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er heerlijk uit, Misschien moet ik ook maar weer eens een taart maken.Zijn ze op mijn werk ook heel blij mee. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je bezoek heeft vast een zeker gesmuld!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahaha, moet even lachen over het commentaar van je opa.
    Het ziet er lekker uit....bedankt voor het recept keukenprinses
    Gr. Sinikka

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Sanne,
    ja , om je vingers bij af te likken......ik doe er alleen de helft slagroom door.

    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekkerrrrr! Ik ben er ook zo dol op.

    Liefs, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zit hier zowat te kwijlen op mijn toetsenbord......wat ziet die taart er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmmmmmm, die vind ik zo verschrikkelijk lekker!
    Mijn vriendin heeft die ook altijd als er iemand jarig is bij haar thuis, ik krijg dan het grootste stuk....;-)
    Groetejs, Daphne

    PS: Je maakt me wel nieuwsgierig hoor, maar ik ben ook bijna zover, dus dan kun je het laten zien!!!! (toch?!)
    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hij is heerlijk!
    Ik maak de monchoutaart ook altijd zo. En als ik verjaardag heb verwachtebn ze van mij zo'n taart ;-)

    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!