woensdag 27 juli 2022

Over de duurzame dekens van Ookinhetpaars


Wie mij al lang volgt, weet dat wij twee jaar geleden een duurzaam huis hebben gebouwd. Ons huis is niet aangesloten op het gas en elektriciteit wekken wij op met een dak vol zonnepanelen. Ook in huis zijn we flink aan het verduurzamen: we proberen het gebruik van plastic te minimaliseren en ook denken we beter na over aankopen die we doen. Veel spullen in de winkel zijn hartstikke leuk, voor even. Daarna zijn ze weer aan vervanging toe. En eigenlijk is dat hartstikke zonde. Want er is zoveel duurzaams te koop! 


's Avonds op de bank zitten we vaak onder een lekker warme deken. Win-win, want dan hoeven we de verwarming niet aan of zo hoog te zetten. Dus ik ging op zoek naar een deken die duurzaam geproduceerd is. Ik kwam uit bij Ookinhetpaars. Claudia verkoopt mooie en duurzame items voor in je huis. Er is in de webshop een mooi assortiment met duurzame kussens, plaids, dekens en spreien van unieke kwaliteitsmerken. Iets dat uniek is binnen de markt. Claudia gaat met deze merken in gesprek, omdat ze het belangrijk vindt dat ze duurzaamheid, milieu- en diervriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Ookinhetpaars werkt samen met weverijen uit Europa; Denemarken, Zweden, Polen, Ierland maar natuurlijk ook uit Nederland. Bedrijven waar kwaliteit en vakmanschap vooropstaan. Veel bedrijven waar Ookinhetpaars mee samenwerkt hebben een (fairtrade) keurmerk, werken met GOTS (Global Organic Textile Standard) materiaal of gebruiken eco-wol en eco-katoen.


Ik kreeg in de webshop wel een beetje keuzestress, want wat is de keuze reuze! Gelukkig kon ik bij Claudia terecht voor het nodige advies. Ik koos voor deze prachtige plaid van Silkeborg Uldspinderi, een duurzaam Deens merk. De plaid is gemaakt van wol van Scandinavische kwaliteit. De kleur is mooi zacht, wat ik persoonlijk heel mooi vind in de zomer. Het matcht perfect bij al onze pastelkleurtjes in huis. 


Ik sleep de plaid door het hele huis, maar neem hem ook mee de tuin in. 's Avonds is het buiten best fris en met deze plaid kan ik tot in de late uurtjes buiten blijven zitten. Lekker haakwerkje en drankje erbij en ik ben helemaal gelukkig. En hier heb ik dus jaren plezier van, fantastisch toch? 


Laat je me even weten wat je van deze plaid vindt? 
Vind ik leuk! Of heb je in de webshop misschien een andere leuke gezien? Zelf ben ik bijvoorbeeld ook helemaal verliefd op deze lila plaid van alpaca-wol!

Liefs,
Sanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!