dinsdag 9 februari 2021

Shampoo Bars

 


Eind 2020 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe woning. In ons oude huis hadden we altijd één hele grote ergernis: al die plastic flessen in de badkamer. Shampoo, conditioner, zeep... voor manlief, mij én de kids. Het ziet er gewoon niet uit en al dat plastic is ook nog eens hartstikke slecht voor het milieu. Dat moet anders kunnen! Gelukkig kwam ik in contact met Shampoo Bars. Hun doel is het gebruik van plastic te verminderen. Mijn interesse was meteen gewekt. 


Wist jij dat we per persoon zo'n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar gebruiken? Ik schrik er soms van hoe vol onze plastic container iedere keer weer zit. 50% van dit plastic gebruiken we maar één keer voordat we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen. Sinds een paar maanden heb ik een stukje van ons dorp 'geadopteerd'. Ik zorg er, met de kinderen, voor dat dit stukje van het dorp vrij is van zwerfafval. Iedere keer als we op pad gaan, komen we weer met een vuilniszak vol thuis...


Shampoo Bars is opgericht door mensen met een hart voor het milieu. Ze richtten de webshop op met als doel het gebruik van plastic shampoo flessen te verminderen. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Één Shampoo Bar staat gelijk aan ongeveer 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars bevatten geen SLS en zijn niet getest op dieren. 


Wij mochten namens Shampoo Bars de shampoo, conditioner en body bars uitproberen. We kregen ook de Shampoo Bar kokos opgestuurd. Deze is geschikt voor kinderen. Onze meiden vinden het prachtig, hun haren wassen met zo'n lekker ruikend blokje zeep. Ik vind het belangrijk om de kinderen ook mee te geven lief te zijn voor de wereld waarin we leven. Nu ik mijzelf steeds meer verdiep ik een duurzamer leven, probeer ik hen daarin ook mee te nemen. 


En wees nou eerlijk? Zo'n plankje Shampoo Bars staat toch ook veel gezelliger dan al die hysterisch gekleurde plastic shampoo flessen? In de webshop van Shampoo Bars staan ook een heleboel handige en plasticvrije accessoires om je Shampoo Bars in op te bergen en mee te nemen. Geen grote shampoo flessen  meer in je tas als je op vakantie gaat. En bovendien handig als je gaat vliegen: want geen vloeistoffen meer in je tas.


Wij zijn om! Voor ons geen plastic shampoo flessen meer. Het hele gezin aan de Shampoo Bars. Voor ieder wat wils, want de bars zijn verkrijgbaar in verschillende geuren. Iedere bar is geschikt voor een ander haartype. Heb je dus krullen (net als ik), vet haar, roos, droog haar of een gevoelige hoofdhuid? Er is altijd wel een Shampoo Bar die goed bij je past. En wil je ze nu ook eens een keertje uitproberen om te kijken of het ook iets is voor jou? Goed  nieuws! Ik mag namens Shampoo Bars 2 mensen blij maken met een Shampoo Bar naar keuze. Ga gauw naar mijn Instagram-account (@sosanne85) en doe gezellig mee met deze win-actie. 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Shampoo Bars.

Liefs,
Sanne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!