dinsdag 9 februari 2021

KIDS-BOX: krukje van lontwol


September18 heeft iets nieuws: de KIDS-BOX. Het idee ontstond tijdens de lockdown, een tijd van homescholling en quarantaine. De afgelopen jaren werden maandelijks DIY-boxen voor volwassenen uitgebracht. Maar nu dus ook eentje voor kinderen. Deze box bevat een krukje en een hele grote bol lontwol. Je kindje kan het krukje met de lontwol bekleden d.m.v. armbreien. Het ziet er misschien heel ingewikkeld uit, maar dat is het zeker niet. Onze oudste dochter Nina (net 6 jaar) mocht deze DIY uitproberen en dat was een feest!

Op de site van September18 kun je de box bestellen voor maar 45 euro. Toffe bijkomstigheid: September18 doneert dan 5 euro aan KiKa. De lontwol is in verschillende kleuren te bestellen. Nina koos voor lila, haar lievelingskleur en een kleur die op haar nieuwe slaapkamer veel terugkomt. Als je de box bestelt, krijg je het patroon meegestuurd. Ook krijg je de beschikking over 2 video's waarin juf Ratna met Sophia (8) en Liz (7) het krukje maakt. In deze video's wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je dit zelf kunt doen. Eigenlijk kan het gewoon niet mis gaan. 


Nina vindt het altijd heerlijk om creatief bezig te zijn. Ze is heel ijverig met het krukje bezig geweest en kon dit grotendeels zonder hulp van  mama. Af en toe heb ik een handje geholpen, bijvoorbeeld als de lussen niet strak genoeg waren. Ook heb ik even geholpen bij het afronden van het krukje. Het is heerlijk dat ze nu zo'n leeftijd heeft dat je dit soort dingen samen kunt doen. Oh, en wat was Nina trots op het eindresultaat. Ze dacht niet dat ze zoiets zelf kon maken, maar het is gewoon gelukt. 


Is het resultaat niet fantastisch? Wat zal dit straks mooi staan bij haar nieuwe bureau! 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met September18.

Liefs,
Sanne

4 opmerkingen:

 1. Super leuk idee voor de kinderen.
  Nina
  ziet er h

  eel trots uit op de foto, maar dat mag ook wel, het is echt heel erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn reactie staat een beetje krom, maar mijn internet viel uit.

   Verwijderen
 2. Heel gaaf, goed gedaan, Nina!!
  grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!