dinsdag 6 oktober 2020

DIY box oktober: tas borduren

Een tijdje geleden vertelde ik jullie over September18. In augustus mocht ik hun DIY box uitproberen en ik schreef daar toen een blog over. Deze maand mocht ik weer met de box aan de slag. Een heel andere box deze keer, want ik ben lekker aan het borduren geslagen. Mensen die me al lang volgen, weten dat ik dit voorheen heel veel deed. Kruissteekjes welteverstaan. Maar een paar maanden geleden maakte ik al eens een tekening van stiksteekjes op een stukje stof (op mijn Instagram-feed vind je een foto van het resultaat). Wat is dat leuk om te doen, zeg! Ik word er helemaal zen van. Niks, geen getel. Gewoon een tekening 'over'-borduren. En dat kun je dus doen, terwijl je met je man gezellig op de bank zit. Als ik zit te haken, weet hij dat hij niks tegen mij hoeft te zeggen. Doet hij dit toch, dan begin ik hardop mijn steken te tellen... Afijn, ik dwaal af!

Een tijd terug viel de oktober-box van September18 al bij mij in de bus: een grote, houten borduurring (love it!), een canvas shopper, kraaltjes en pailletten, naalden en draad. Ik had al gauw in de gaten dat het de bedoeling was om de shopper te gaan versieren. In de box zaten ook allerlei patronen, waaronder een tekening van een blad van een Monstera Deliciosa (ook wel bekend als de 'gatenplant'). Nu ben ik nogal een plantengekkie. Samen met mijn moeder en mijn schoonzussen en nog een heleboel mensen meer. We stekken de ene plant na de andere en ruilen de stekjes onderling. Soms fiets ik ook langs de plantenbieb hier in de buurt. Als ik een nieuw blad aan een plant zie groeien, roep ik het hele gezin erbij en moet iedereen kijken hoe schattig mijn nieuwe 'baby' is. Die Monstera moest het dus gaan worden!

Met het bijgeleverde overtrekpapier (ik wist niet dat dat nog bestond) tekende ik het Monstera-blad op de tas en toen kon ik aan de slag. Met de stiksteek borduurde ik over de tekening heen. Dit is echt geen moeilijke steek, maar je moet wel heel netjes werken, anders sluiten je steekjes niet mooi op elkaar aan. De nerven van het blad heb ik van kraaltjes gemaakt. Dit deed ik ook met de stiksteek. Na ieder stikje reeg ik 2 kraaltjes een de draad en dan ging ik weer verder met het volgende steekje. Toen het blad klaar was, vond ik de tas echter nog wat kaal en besloot ik met het bijgeleverde alfabet nog een tekst op de tas te borduren. Het werd 'Crazy Plant Lady', vanwege dat plantengekkie...

Het was een heerlijke box om mee bezig te zijn. Het leuke is om weer eens met iets anders creatiefs bezig te zijn. Ik pak toch al snel een haaknaald en een bolletje wol, terwijl ik zoveel andere dingen leuk vind om te doen. Heb ik je nu ook enthousiast gemaakt voor dit toffe concept of deze leuke box: via deze link kun je je aanmelden. Doe dit voor 9 oktober, dan krijg je de box van oktober al thuis gestuurd. Ik ben nu al benieuwd naar de box van volgende maand. Wat zal het deze keer worden?

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met September18.

Liefs,
Sanne

2 opmerkingen:

 1. Wow....dat ziet er leuk uit Sanne!
  je hebt heel netjes geborduurd.
  Het kastje is ook gaaf!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! En gezellig met al die planten erbij!
  grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat! Dat waardeer ik enorm!